Vállalati szféra, a tárgyalók és konferencia-technikai eszközök ma

 

A gondolatok kicserélésének alapja a beszéd, így régebben a tárgyalókban az asztal és székeken kívül még nem sok technika volt.

Majd megjelentek a projektorok, amik egy új korszak kezdetét jelentették, sok helyen a tárgyalókban ma sincs több ennél.

A projektorok elég nagy képet tudnak vetíteni, a terem eltérő adottságai miatt a különféle elhelyezéshez, fényerőhöz, felbontáshoz, kontraszthoz tartozó igények kielégítésére sokféle projektor között lehet választani. Nagyméretű kép vetítésére még mindig a projektorok a legelterjedtebbek, kisebb tárgyaló méretek esetén az LCD monitor vagy LCD videófal vagy ultra nagyfelbontású LEDFALlehet alternatíva. A fényerő és kontraszt így nem probléma, a felbontást kell csak meghatározni, akarunk -e több ablakot egyszerre nagyfelbontásban látni?

A tárgyalókban történő megjelenítők kiválasztása azért is fontos, mert újabban beléptek a tárgyalótermekbe olyan technológiák, amelyek segítségével jobb és hatékonyabb bemutatókat lehet tartani.

Akár projektorral egy interaktív táblára vetítve, akár éritőképernyős LCD monitort alapul véve, a prezentációban újabb lehetőségek kínálkoznak.

A tárgyalókban a „ gamechanger ”( gyökeres változást hozó eszköz) a BARCO Clickshare lett, amelynek segítségével  egy  Notebook-hoz  USB-n csatlakoztatott nyomógombbal egy kattintásra a zárt WIFI-n keresztül vezeték nélkül egyszerre akár több tartalmat is megoszthatnak a meeting résztvevői egy vetítőfelületen.

A megosztott tartalmat át lehet venni az érintőképernyős monitoron, le lehet menteni a képernyőt és meg lehet osztani a résztvevőkkel.

Miután  a résztvevők egy klikkel képesek  megosztani a saját tartalmukat  a kivetítőn vagy monitoron, ez azt is jelenti, hogy  eljött az IGÉNY  a felhasználók részéről, hogy EGYSZERŰ legyen az eszközök kezelhetősége  és  ez a lehetőleg  egy felületről  történjen. ( Unified Interface )

Ha már a tartalom a tárgyaló kivetítőjén van, miért ne jelenhetne meg a kép azon kívül is pl Zoom VIDEÓKONFERENCIA segítségével. ( Cisco vagy Skype for Business, Polycom Room Solutions, ..stb.. )

A régebbi videókonferencia -H323/ SIP-  alapon működű eszközök mellett, azonban ma már ÚJ GENERÁCIÓS SZOFTVER ALAPÚ videókonferencia eszközöket érdemes a tárgyalókban létesíteni. Felhő alapú biztonságos videokonferencia rendszerek, ilyen pl. a Zoom Room, amely a BarcoClickshare integrációval együtt - Unified Interface- segítségével használható. 

Ehhez megfelelő,- teremméretétől függő-  audio - és PTZ videókamera rendszert kínálunk, a Zoom Room  videókonferenciához szükséges felszereltséget  és betanítását biztosítjuk.

Szorosan kapcsolódik a dokumentum kamera is a tárgyaló felszereléséhez,  hiszen ha leírunk vagy lerajzolunk egy darab papírra valamit ott, ahol ülünk a tárgyalóban, annak kivetítése szintén a Clickshare segítségével történik meg. A kamerák felbontása már 4k, így éles  és kiváló minőségű képkeletkezik. A Zoom Room segítségével pedig a távoli felhasználó is láthatja és reagálhat a tartalom megosztására!

Kétféle helyzetben használható, portré módba is elforgatható interaktív táblát kínál a Samsung Flip, amely a Samsung saját tollával írható felület, feladatok, témák felsorolására és bemutatására kiváló érintőképernyős tábla.

Amennyiben a tárgyalás résztvevői szeretnének saját okos eszközükre is jegyzetelni és a prezentáló képeit, videóját élőben szeretnék nézni – a kivetítő mellett vagy akár helyette sőt a megosztott tartalom számukra releváns részét snapshot-olni, akkor a Crowdbeamer is helyet kaphat a modern tárgyalókban. Egy vállalati MOBIL oktatásnál  hasznos eszköz lehet.

A hagyományos oktatásban a BYOD  ( bring your own device ) elterjedése okán  a Barco wePresentsegítségével a tanár képes egy tabletten látni előre az oktatás résztvevői által megosztásra szánttartalmat, így moderálni tudja, hogy ki oszthatja meg saját tartalmát a kivetítővel.  Vállalati  oktatásban a Barco wePresent és Zoom Room rendszerrel a training a lokális oktatószoba mellett kiterjeszthető a távoli felhasználók részére is élőben !

 

Kapcsolódó termékek

ClickShare CS-100

Vezeték nélküli prezentációs és kollaborációs rendszer kisméretű tárgyalótermekb...

Bővebben...

ClickShare CSE-200

Vezeték nélküli prezentációs rendszer kis- és közepes méretű tárgyalókba

Bővebben...

ClickShare CSE-800

Nagyméretű tárgyalókra tervezve, több ember egyidejű megosztását teszi lehetővé

Bővebben...

ClickShare CSE-200+

Vállalati környezetbe tervezett vezeték nélküli kollaborációs megoldás a kreatív...

Bővebben...

ClickShare CS-100 Huddle

Vezeték nélküli prezentációs rendszer kis méretű tárgyalókba

Bővebben...