Cégközpontunkban bemutatjuk BARCO és YAMAHA HIGH-END videókonferencia eszközeinket és nagyméretű, 136 " LEDFAL meeting room megjelenítőinket. LEDFALAK bérbeadása  rendezvényekre.

VIDEOKONFERENCIA RENDSZEREK ( VCS) CSOPORTOSÍTÁSA

 

 A videokonferencia eszközök piaca ma már igen széles, alapvetően meg kell különböztetnünk háromféle rendszert. 

Az első kategória az úgynevezett " On Premise" hardver alapú  videokonferencia eszközök a második pedig a "Cloud ", felhő alapú videokonferencia rendszerek, amelyek UC ( Unfied Communication) -nek is nevezek. A harmadikBring Your Own Device kategória. 

A harmadikat Bring Your Own Meeting- nek is nevezik.

Az " On Premise"  eszközök   fő jellemzője, hogy egyszer kell megvenni, ezek zárt H.323/ SIP alapú végponti eszközök, így a biztonság szempontjából nincs a cég kiszolgáltatva a szolgáltatónak. Ugyanakkor rohamosan terejed a másik és harmadik kategória is, így a Microsoft MS TEAMS vagy a ZOOM.

 Egyre többen szeretnék a cégen belül is egyszerűbben videkonferenciázni, eljutva a felhő alapú videkonferenciához. 

Ekkor havi vagy évi rendszeres licencíjat kell a használatért fizetni, cserébe nem kell a vállalaton belül karbantartani a rendszert, amely sokszor igen költéses és bonyolult.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a Zoom, Microsoft Teams vagy a Cisco felhő alapú videokonferencia szoftverei ma már ipari standardnak számítanak. Ehhez készített el a BARCO cég a Barco ClickShare Conference eszközét , valamint a konferencia hang, az  audió területén pedig a YAMAHA a YAMAHA ADECIA konferencia rendszerét, amely DANTE alapú.2022 szeptemberében a videokonferencia piac 
globalizációja okán a STARLEAF megszűnt. Az 
iparág globalizációja okán a TEAMS és ZOOM 
piacvezetők lettek.


BRING YOUR OWN DEVICE, BRING YOUR OWN MEETING KATEGÓRIA


Ez a videokonferencia kategória manapság igen népszerű lett. A lényege, hogy van egy speciális HUB, amelynek a kimenete a monitorra csatlakozik és arra USB eszközöket csatlakoztatunk, jellemzően kamera/mic/hangrendszert, esetleg touch monitor USB interfészét is.

A tárgyalóterembe saját Notebook-ot hozunk, amelyen   bármilyen UC alapú videkonferencia lehet, TEAMS, ZOOM, WEBEX... A Notebook-ot - ha vezetékes a rendszer -egy USB kábellel összekötjük a HUB-al , ekkor megjelenik a tárgyaló ROOM képe a Notebook-on, majd elindítjuk a videkonferenciát. Ugyanez egy vezetéknélküli megoldásban is használható. 


A vezetéknélküli Clickshare wireless conference  a belga BARCO cég terméke. A YAMAHA vezetéknélküli konferencia rendszere pedig kifogástalan hangélményt biztosít a felhasználók számára.

Kérjen ajánlatot!

Kategóriák

BYOD-Bring Your Own Device

Bring Your Own Device koncepció egyre jobban terjed. Ennek oka, hogy Notebook, T...

Bővebben...

H.323/SIP Videokonferencia

A végpont videokonferencia rendszerek nem igényelnek előfizetést, dedikált video...

Bővebben...

Dokumentumok

yealink-mvc-series-room-system.pdf

Letöltés (9.2 MB)

yealink-mvc500-datasheet.pdf

Letöltés (5.1 MB)

clickshare-conference-whitepaper-byom-en-pdf.pdf

Letöltés (2.3 MB)