VIDEOKONFERENCIA RENDSZEREK ( VCS) CSOPORTOSÍTÁSA


A videókonferencia eszközök piaca ma már igen széles, alapvetően meg kell különböztetnünk kétféle rendszert.

Az első kategória az úgynevezett " On Premise" videokonferencia eszközök a második pedig a "Cloud ", felhő alapú videokonferencia rendszerek. 

Az " On Premise"  eszközökből sokat adtak és adnak még el ma is a világon. Két fő jellemzője van, az első, hogy egyszer kell megvenni, a második, hogy zárt H.323/ SIP alapú végponti eszközök, így a biztonság szempontjából nincs a cég kiszolgáltatva a szolgáltatónak.Persze a helyzet nem ilyen egyszerű, ahogy egyre többen szeretnék a cégen belül, egyre egyszerűbben videkonferenciázni, akár egyszerre párhuzamosan több csoport is, kettőnél több végpont között csoportosan, úgy változik az igény is, eljutva a felhő alapú videkonferenciához. Ekkor havi vagy évi rendszeres licencíjat kell a használatért fizetni, cserébe nem kell a vállalaton belül karbantartani a rendszert, amely sokszor igen költéses és bonyolult.

Azt is fontos megemlíteni, hogy milyen rendszerben és milyen más rendszerekkel kell együttműködni a megvásárolni kívánt  VC rendszernek, eszközöknek.Az együttműködést minden esetben vizsgálni kell vásárlás előtt és a biztonsággal kapcsolatban érdemes előtte tájékozódni , cégünk ebben segítséget nyújt. Mind "On Premise",  mind pedig "Could"  rendszerek együtt tudnak működni- más más módon - pl MICROSOFT TEAMS-el vagy Zoom-al illetve egyéb VC rendszerekkel. .  Az "On Premise" rendszerek képesek "Cloud" rendszerekhez kapcsolódni. ( TEAMS, ZOOM, STARLEAF ). A STARLEAF például " TURE END-TO END ENCRYPTION-t használ !


Videokonferenciához szükséges sávszélesség BRING YOUR OWN DEVICE, BRING YOUR OWN MEETING KATEGÓRIA


Ez a videokonferencia kategória manapság igen népszerű lett. A lényege, hogy van egy speciális HUB, amelynek a kimenete a monitorra csatlakozik és arra USB eszközöket csatlakoztatunk, jellemzően kamera/mic/hangrendszert, esetleg touch monitor USB interfészét is.

A tárgyalóterembe saját Notebook-ot hozunk, amelyen   bármilyen UC alapú videkonferencia lehet, TEAMS, ZOOM, WEBEX, STARLEAF... A Notebook-ot - ha vezetékes a rendszer -egy USB kábellel összekötjük a HUB-al , ekkor megjelenik a tárgyaló ROOM képe a Notebook-on, majd elindítjuk a videkonferenciát. Ugyanez egy vezetéknélküli megoldásban is használható. 

Tehát vannak HUB-ok, amelyek USB kábellel csatlakoznak, ilyen pl a YEALINK UVC30-CP 900-BYOD Meeting Solution, vagy a NEETS SOLVO:

A csomag tartalmazza a kamerát, UVC 30, CP 900 Speakerphone, Yealink BYOD Box-ot és a szükséges kábeleket.

Van vezetéknélküli wireless conference is, amely a belga BARCO cég terméke.

BYOD eszközök:

Másik megoldás vezetékes BYOD rendszerre a NEETS SOLVO:


Itt egy teljesen automatizált Plug and Play rendszert kell elképzelni, amely azt jelenti, hogy a USB összekötő kábel Noteobookra történő csatlakoztatása és lecsatlakoztatása a teljes " connected " rendszert ki-és bekapcsolja, így nem kell ezzel törődni. ( CEC rendszerű TV kell hozzá )Bring your own meeting, wireless conference, BARCO


Gyakorlatilag vezetéknélküli eszközök tekintetében a legújabb technológiát és a legmodernebbet a BARCO WIRELESS CONFERENCE  képviseli. A tárgyalóba tett HUB-ra hasonlóképpen lehet a kamerát, hang és mic rendszert csatlakoztatni, mint az előző vezetékes esetben, azonban a tartalommegosztás vezeték nélkül történik az un. Clicshare gomb segítségével. A lényeg itt az egyszerű használat, ( ECO SYSTEM ),   a cél az, hogy minél egyszerűbben tudjunk VCS rendszert tárgyalóban használni ! 

A ClickShare Conference gomb USB-be történő csatlakoztatása után a tárgyaló kamera/ Hang/ Mic része aktiválódik, megjelenik a kivetítőn és a Notebook-on egyaránt, innen már csak egy lépés bármilyen NOTEBOOK-on használatos VCS kliens szoftverét használni.


Az alábbi fotókon részletesebb információt adunk a működéséről:


BARCO CX-50 CLICSHARE WIRELESS CONFERENCE


STARLEAF VIDEOKONFERENCIA eszközök

( CLOUD-Felhő alapú )


A Starleaf angol sikercég a videokonferencia piacon.

Minden cégben, intézményben a rendszeres “face to face” megbeszélések alapvető fontosságúak, ennek kapcsán a tárgyalók és videokonferenciák technológiája napjainkban nagy változáson megy keresztül!

A kis létszámú konferencia megbeszélésekhez vagy esetenként Skype for Business lebonyolítására az angol STARLEAF Cég videokonferencia rendszerét javasoljuk !

Miért STARLEAF? Mert felhő alapú és minden rendszerrel együttműködik!

Alapvetően egymással a VC rendszerek nem kompatibilisek. A hagyományos és sokak által megvásárolt H.323 alapú eszközök tűzfal rendszere tartalmazza például a H.460 protokollt (Firewall Traversal), Skype for Business ICE protokollt használ. (H.239 áll szemben RDP-vel, H.264 vs. MSFT SVC, H.323 vs. C3P stb.)

 

A FELHŐ-be történő eszköz regisztráció teszi lehetővé, hogy ezeket az eltéréseket kezelni lehessen és megvalósítani a kommunikációt.

A Starleaf-et nagyon könnyű használni, be van építve a Skype for Business használata is és bármilyen más régebbi H.323 alapú konferencia rendszerrel is együttműködik.

A pont-pont közötti kapcsolatok megteremtését, amelyek a videó konferenciák kétharmadát teszik ki napjainkban a CLOUD alapú, -a heterogén rendszerek összeköttetését lehetővé tevő megoldás biztosítja!

A Starleaf  GYÁRI, TESZTELT ( “GT MINI” ) meeting ROOM ENDPOINT eszközrendszert kínál. Mikrofon, kamera, touch kezelő és a VC “appliance” az, amely szükséges egy ROOM rendszerhez. Gyári tesztelt rendszert kap a felhasználó, nem kell többféle hardvergyártó eszközéből építkezni.

A Starleaf megfelel a vállalti igényeknek, felhő alapú, karbantartásmentes SLA 99.999% működés, teljesen biztonságos átvitel és tárolás, ISO 27001 certified, valamint az adatok európai szerveren redundáns módon tárolódnak.
Starleaf VCS, Neets Soundbar és Neets ROOM Control


A Starleaf alapesetben megoldást nyújt arra, hogy pont- pont között vagy multipoint-ban (többen egyszerre egy konferenciában) beszélgessenek, konferenciát folytassanak. Normál telefonon, helyi hívás árán is csatlakozni lehet. Asztali számítógépen, okostelefonon, minden platformon fut. A video, telefon és chat funkciók mellett előre eltervezett (scheduled) vagy AdHoc konferenciázásra van lehetőség. Virtuális tárgyalókat is definiálni lehet, azokba bárki bármikor  beléphet egy konferencia beszélgetésre , csak a kódot kell megadni. Azonnali WEBRTC link  segítségével egy kattintással is lehet hívni valakit.

Sokféle módon lehet csatlakozni egy konferencia meghívásra, többek között a meghívott a meghívási Email-ben kiválaszthatja, hogy hogyan kíván csatlakozni,  a saját Starleaf kliens  mellett  Skpye for Business – el is lehet csatlakozni ,  VC Meeting-et  kezdeményezni, fogadni.

Valamint más régebbi H.323 alapú vagy Cisco-val rendelkező felhasználókat is lehet hívni Starleaf-el. (Cisco, Polycom, stb). A Starleaf a konferencia termekben általában megtalálható Skype, Cisco, Polycom rendszerek kiváló kiegészítője lehet. Mivel felhő alapú, előnye, hogy a meglévő régebbi H.323 alapú videokonferencia eszközöket-újra használni lehet egy rendszerben, a FELHŐBE integrálva. Az eltérő kódolású protokollokat a FELHŐ “lefordítja” és így immár a Skype for Business vagy TEAMS  és  más VC rendszerek között akár egy gombnyomással is lehet már kapcsolatot teremtetni.Ára versenyképes. Pont -pont közötti konferencia rendszereknek a legkedvezőbb az úgynevezett „Endpoint” havi előfizetése, amikor is a regisztrált felhasználók számától nem függ az ár. Választhatnak olyan csomagot is, ahol egyszerre többen is lehetnek egy konferenciában, vagy olyan csomagot, ahol a felhasználók száma korlátozott (50 user általában az alap, de bővíthető), ekkor viszont egyidejűleg korlátlan számú konferencia mehet végbe a cégben.

A  „Room” rendszer akkor érdekes, ha  konferencia szobát szeretnétek kialakítani. Ezt hívják” Endpoint”-nak,  erre lehet vásárolni i végponti éves előfizetési licencet.

A Starleaf teljes rendszer kínál, mert:

 • Lehet mobilon és desktop-on a céges- domain-ba regisztrált -felhasználókat  meghívni
 • Két vagy több ember közötti a konferencia időzített vagy ad-hoc módon. direkt azonnali WEBRTC-n s is létrejöhet
 • Skype for Business  scheduled konferencia
 • Régebbi  H. 323 alapú rendszereket is lehet hívni
 • Nagyon könnyű használni és adminisztrálni
 • saját gyári room rendszere van

A gyári room rendszerek között többfélét lehet választani. Például egy vagy kétmonitoros megoldást.

Ha nem releváns a Room rendszert, mert pl.  nincs  vagy kevés a konferencia szoba, akkor a multipoint-os  Business Meeting csomagot választják a legtöbben.

Ez az alábbit tartalmazza:

 • 1 Ad hoc and 1 scheduled 20 participant meeting - invitation by email or by dial in from participants from any endpoints: StarLeaf App, GT mini, H.323, SIP, SfB, WebRTC, standard phone
 • no limit on the number of downloads,
 • no limit of named accounts (unless the UC Business or Enterprise plan is additionally selected for a specified number of named accounts),
 • no limit of simultaneous point-to-point connections between / App users, Starleaf terminals, H.323 / SIP / Skype for Business terminals /
 • WebRTC 
 • A Mikropo-ban megtekinthetik a Starleaf VC rendszert működés közben.
 • Tesztelésre 2 -3 hét időtartamra létre tudunk hozni egy próba domain-t Önöknek és igény esetén telepíteni tudunk egy próba  videokonferencia szettet is egy adott konferencia szobába vagy „huddle room”- ba.

Kérjen ajánlatot!

Kapcsolódó termékek

Dokumentumok

starleaf-solutions.pdf

Letöltés (4.6 MB)

starleaf-huddle-npi-presentation-np.pdf

Letöltés (1.6 MB)

starleaf-leaflet-mpo-logoval.pdf

Letöltés (2.4 MB)

starleaf-global-network-whitepaper-0915.pdf

Letöltés (1.7 MB)

starleaf-security-&-reliability-deck-for-partners.pdf

Letöltés (3.3 MB)

starleaf-conferencing-and-recording-guide-(1).pdf

Letöltés (12.2 MB)

starleaf-conference-service-details-plans.pdf

Letöltés (992 KB)

starleaf-endpoint-registration-white-paper.pdf

Letöltés (613 KB)

yealink-mvc-series-room-system.pdf

Letöltés (9.2 MB)

yealink-mvc500-datasheet.pdf

Letöltés (5.1 MB)

clickshare-conference-whitepaper-byom-en-pdf.pdf

Letöltés (2.3 MB)

security-&-reliability-deck-for-partners-(8).pdf

Letöltés (3 MB)